Dierendobbel door de Gif-Tentoonstelling

Placeholder

De nieuwe tentoonstelling in Natuurmuseum Fryslân richt zich op giftige planten en dieren. Hier zitten zelfs levende dieren bij! Ze worden verzorgd door een dierverzorger die alles van de dieren af weet, zodat ze lekker op hun plekje zitten én het veilig is voor bezoeker en dier.

Gif-expert dr. Freek Vonk neemt de leerlingen door middel van filmpjes mee in deze wereld van gif. Ze staan oog in oog met tientallen levende, giftige dieren en maken kennis met het gilamonster, de vogelspin en Freeks favoriet: de koningscobra.

Tijdens het schoolprogramma worden de leerlingen ontvangen bij de start van de tentoonstelling. Hier vertelt een museummedewerker iets over gif. Waar gebruiken dieren gif voor? Hoe werkt gif? En wat is gif? De meeste giftige dieren en planten hebben verschillende vormen, kleuren en patronen waaraan ze te herkennen zijn. Met behulp van een dobbelspel gaan de leerlingen de tentoonstelling verkennen om deze diversiteit aan vormen, kleuren en patronen bij de dieren te onderzoeken.

Info voor de leerkracht

Het onderwerp in het Natuurmuseum voor dit programma is het verkennen van de kleuren, vormen en patronen van verschillende (giftige) dieren. Het is gewenst dat er voldoende begeleiders mee komen, minimaal 1 begeleider op 5 leerlingen. T.z.t. zal er voorbereidende en/of verwerkende les-suggesties bijgevoegd worden.

Doelgroep
Groep 3
Groep 4
Duur
90 min
Maximaal groepsgrootte
30