De Melkweg/ De Molkwei

Placeholder

Een meedansvoorstelling voor kleuters op de boerderij over koeien en melk

Beweging en beleving op de boerderij

Taury vindt koeien zo mooi. Haar naam betekent ‘koe’ in het Latijn en dat vindt ze heel speciaal. Zo speciaal dat Taury besloten heeft dat ze later, als ze groot is, koe wil worden. Maar als je koe wilt worden, wat moet je dan kunnen?

Een koe geeft melk zegt de boer. Maar hoe doet een koe dat dan? Taury heeft wel duizend vragen over koeien. Wat eet een koe? Poept een koe ook? Wat kun je allemaal met melk? Is melk lekker? Vinden de kinderen melk lekker? Kun je erin badderen zoals in water? Kun je rijden op een koe? En is een koe gevaarlijk? Net zo gevaarlijk als een Tyrannosaurus Rex?

Al dansend neemt Taury de kleuters mee het boerenerf over. Samen gaan ze door te proeven, voelen, ruiken en doen op zoek naar de antwoorden op Taury´s vragen. En komen ze erachter of je eigenlijk wel koe kunt worden.

Info voor de leerkracht

Tijdens de voorstelling neemt Taury de kinderen mee over de boerderij. De kinderen volgen haar dus. Ook mogen ze met haar meedoen.Soms moeten de leerlingen zitten op een pak stro. Soms moeten ze iets doen.

Willen jullie de leerlingen hierbij helpen, leiden en het goede voorbeeld geven? Taury geeft steeds aan wat er moet gebeuren.

Voordat de leerlingen naar de voorstelling gaan kunnen jullie in de klas de woordenschat, die in de voorstelling zit, aanbieden. 

Info voor de ouders

De Melkweg speelt op de boerderij. De kinderen kunnen zeer zeker vies worden! Trek ze daarom oude kleren en laarzen aan.

Is je kind allergisch voor dieren? Als hij/ zij hier pilletjes voor heeft geef die dan van te voren.

Is je kind allergisch voor melk? Zorg dat de leerkracht dit weet.

Doelgroep
Groep 1
Groep 2
Duur
45 minuten
Maximaal groepsgrootte
1 kleutergroep of 30 kleuters per keer
Opmerkingen
Trek laarzen en kleding aan die vies mag worden. De Molkwei kan op aanvraag in het Nederlands. De Melkweg krijgt ondersteuning van Tryater.