Placeholder

Er was eens... een arme prins, die met zijn moeder op een klein kasteeltje woonde. Van de aardappels, uien en wortels uit de moestuin maken ze elke dag hutspot. Goedkoop en best lekker. Maar, je laat er wel veel windjes van. Zo vind je nooit een rijke prinses! Tot de prins op een dag naar de zee rijdt om eens goed na te denken. De mooie Esmeralda die daar in een hutje op het strand woont heeft een groot geheim. Kan zij de prins helpen? Dit sprookje wordt muzikaal verteld door een strijkkwintet uit het Noord Nederlands Orkest. Naast diverse muziekstijlen maken de musici samen met de kinderen verschillende geluiden om het verhaal tot leven te wekken. De Hutspotprins is een levendig en spannend concert waarbij de kinderen kennismaken met klassieke muziek, maar ook andere muziekstijlen zoals filmmuziek. Muziek staat voorop. Theater vol emotie geeft dit concert een extra dimensie.

Info voor de leerkracht

Er is een informatieblad en lesmateriaal beschikbaar bij dit schoolconcert. 

Het concert dient bij voorkeur in het speellokaal of de gymzaal plaats te vinden (bij voorkeur min. 10 x 15 m.).
- Voldoende licht in de ruimte om de partituren goed te kunnen lezen.
- De gymzaal dient opgeruimd te zijn voor aankomst van de musici. De bankjes graag in het midden (liefst max. 2 rijen achter elkaar) of in een U-vorm, zodat de kinderen daarop plaats kunnen nemen.
- De musici zijn circa 30 minuten voor aanvang van het concert op school aanwezig om e.e.a. in de ruimte klaar te zetten en zich voor te bereiden.
- Na afloop van het concert hebben de musici circa 15 minuten nodig om af te bouwen en hun spullen weer op te ruimen.

Doelgroep
Groep 3
Groep 4
Duur
30
Maximaal groepsgrootte
50