Breidzje

Placeholder

Een filosofische voorstelling over groeien

Heel lang geleden ergens op een plek in de wereld, geloofden de mensen dat het leven als een wollen draad was. Stel je eens voor dat dat waar zou zijn, wat kun je dan met die draad? Kun je er dan een mooie trui van breien?

Maar als je dan groter wordt? Wat gebeurt er dan? Groeit die trui dan met je mee?

Zomaar vanzelf? Of is het zo dat je zo hard groeit dat je er uitgroeit? Wil je hem dan uitrafelen om er een nieuwe trui van te breien? Een mooiere? En wat dan als het bolletje wol in de knoop raakt?

Breien gaat over die verwondering. Over groeien en groter worden. Over nadenken over later en terugkijken op hoe het het eerst was. Leren, zelf uitvinden, veranderen. Volg je eigen wollen draad en kijk waar je uitkomt...

 

Info voor de leerkracht

Twee weken van tevoren krijg je het lesmateriaal bij deze voorstelling toegestuurd. De insteek van de lesopdrachten is net als de voorstelling gericht op het onderzoeken en het experimenteren met woldraad. Kinderen die de lessen vooraf hebben gedaan ervaren de voorstelling vaak intensiever.

Komt de voorstelling bij jou op school?
Tryater (4 personen) arriveert op de speeldag rond 08.00-08.15 uur bij de school om het decor op te bouwen in het speellokaal (minimale afmeting 8x7x3 meter). Deze ruimte dient zoveel als mogelijk leeg en schoon te zijn. 
De groep neemt zelf de zitplaatsen mee.
De technicus/voorstellingsleider, zal een aantal dagen vooraf contact opnemen om de details door te spreken.

Kom je naar Tryater?

Het Tryater gebouw is coronaproof gemaakt. Om ons aan de RIVM richtlijnen te houden en het bezoek aan de voorstelling goed te laten verlopen verzoeken wij jullie om:

- Het aantal leerlingen te controleren.
Mochten er wijzigingen zijn in aantallen, geef dit dan tijdig aan ons door.

- Ouders die de leerlingen rijden naar de voorstelling zijn van groot belang.
Echter kunnen wij vanwege de huidige corona maatregelen, alleen de leerkrachten bij de voorstelling toelaten. Ouders mogen helaas niet mee het gebouw in, omdat wij dan de 1,5 meter regel niet kunnen waarborgen.

Info voor de ouders

Tijdens de voorstelling mogen geen foto's worden gemaakt. Na afloop kan wel.

Ouders die de leerlingen rijden naar de voorstelling zijn van groot belang.
Echter kunnen wij vanwege de huidige corona maatregelen, alleen de leerkrachten bij de voorstelling toelaten. Ouders mogen helaas niet mee het gebouw in, omdat wij dan de 1,5 meter regel niet kunnen waarborgen.

Doelgroep
Groep 1
Groep 2
Duur
45 min
Maximaal groepsgrootte
80