TOP Dance Battle XL

Placeholder

Talent Ontwikkel Programma voor leerlingen.

Kinderen van de groepen 7 van Leeuwarden gaan opnieuw strijden wie de beste DANCECREW 2022 van Leeuwarden gaat worden.

De gemaakte choreografieën worden beoordeeld door een deskundige vakjury en een kinderjury (winnaars van de vorige editie). De winnaars krijgen vervolgens workshops op school, volgen vervolglessen buiten schooltijd en mogen naar dansvoorstellingen. Optreden op verschillende podia en festivals hoort er natuurlijk ook bij. De Dance Battle is er voor alle groepen 7 van de basisscholen van de gemeente Leeuwarden. We beginnen met een startbijeenkomst  voor de hele klas. Hierna worden er 8 kinderen geselecteerd en volgen er nog 3 dansworkshops waarin de dans wordt aangeleerd. Tenslotte gaan de kinderen tegen elkaar battelen op het grote podium in de Stadsschouwburg.

We werken samen met de Jeugddansopleiding Friesland en verschillende dansaanbieders uit Leeuwarden.

De choreografieën worden gemaakt door ervaren dansdocenten in samenwerking met studenten van D’Drive Leeuwarden. De docenten nemen zelf direct na de kerstvakantie in week 2 en 3. De lessen vinden plaats op de school tussen week 4 en week 9. De voorstelling in de Harmonie is op woensdag 12 april 2023. 

Info voor de leerkracht

De Dance Battle is er voor alle groepen 7 van de basisscholen van de gemeente Leeuwarden. We beginnen met een startbijeenkomst voor de hele klas. Hierna worden er acht kinderen geselecteerd en volgen er nog drie dansworkshops waarin de dans wordt aangeleerd. Tenslotte gaan de kinderen op 12 april tegen elkaar battelen op het grote podium in de Stadsschouwburg.

De choreografieën worden gemaakt door ervaren dansdocenten.

Doelgroep
Groep 7
Duur
1,5 uur
Maximaal groepsgrootte
30
Opmerkingen
De Dancebattle is voor groepen 7