Rijksmuseum

Placeholder

Proef de Gouden Eeuw

Leerlingen gebruiken al hun zintuigen tijdens deze kennismaking met het dagelijks leven uit de Gouden Eeuw. Ze proeven de specerijen uit verre landen, ruiken het atelier van een meester-schilder, voelen de jurken van rijke dames en luisteren naar instrumenten uit de 17de eeuw

Tijdens het bezoek aan het museum maken de leerlingen onder leiding van een didactisch geschoolde gids, kennis met de kunst en geschiedenis van de Gouden Eeuw. Met natuurlijk de Nachtwacht!

 Kunstkade biedt ook dit schooljaar Leeuwarder basisscholen de mogelijkheid om het Rijksmuseum te bezoeken. Het Rijksmuseum verzorgt gratis vervoer, Kunstkade financiert de entree.

Het programma kan op de scholen worden voorbereid door de cultuurcoach.

NB scholen die niet eerder zijn geweest krijgen voorrang.

 

Info voor de leerkracht

We reizen met een 60-persoons touringcar. Per groep van maximaal 15 leerlingen behoren er min. 1 en max. 3 begeleiders mee te gaan. Dat zijn dus maximaal 56 leerlingen en 4 begeleiders. Per bus gaan er minimaal 45 leerlingen mee. Wanneer uw school een kleine groep heeft, kan het zijn dat de rit gecombineerd wordt met een andere school. In het museum betaalt u de kosten voor het programma (pin, creditcard, contant) aan de kassa. De kosten bedragen € 300,-- voor bovenstaand aantal bezoekers. Wij gaan ervan uit dat de school dit bedrag voorschiet. Het betalingsbewijs dient u vervolgens in bij Kunstkade, voorzien van uw gegevens en IBAN rekeningnummer, zodat wij het bedrag aan u kunnen terugstorten.

Doelgroep
Groep 4
Groep 5
Groep 6
Duur
1,5 uur
Maximaal groepsgrootte
57
Opmerkingen
Voor maximaal 10 scholen.