Pop in de school

Placeholder

Een kennismaking met popinstrumenten en het spelen in een band!

Het gaat om een muziekproject voor de bovenbouw, voor de kinderen uit groep 7 of 8. Ze maken in een reeks van 11 lessen kennis met muziek. Er worden 2 popsongs geselecteerd die worden ingestudeerd met de kinderen. In de eerste les presenteren de studenten van D’Drive zich met een optreden van hun band. Ze geven daarna 2 oriëntatielessen waarbij de kinderen kennis maken met de verschillende instrumenten. De instrumenten zijn: zang/vocals, drums/slagwerk, gitaar, basgitaar, keyboard/toetsen. Na deze lessen kiezen de kinderen een instrument. De daarop volgende 6 lessen gaan de kinderen bezig met hun instrument en studeren ze beide liedjes in. De laatste 2 keren worden besteed aan de presentatie. Tot slot is er een klein popconcert.

Info voor de leerkracht

Iedere school krijgt voor de hele periode de volgende instrumenten: 1 drumstel, 5 djembe’s en/of cajons, 5 keyboards, 6 gitaren, 3 basgitaren. Buiten de lessen van de D’Drive studenten om wordt hier in principe niet op gespeeld, tenzij er met een school aparte afspraken over worden gemaakt. Aanmelding: vul het aanmeldformulier in op schoolkade.nl Vragen? Neem contact op met Heleen van den Broek, coördinator muziek. Heleen.vandenbroek@kunstkade.nl

Doelgroep
Groep 7
Groep 8
Duur
nvt
Maximaal groepsgrootte
30
Opmerkingen
In één schooljaar wordt het project op twee scholen uitgevoerd. Voor de kerst is het project op de ene school, na de kerst op de andere school.