Over de vloer bij een eeuwenoud landgoed

Placeholder

Maak kennis met de wasvrouw (archeologie voor kleuters) of kom op bezoek bij de dame van het kasteel (Stins of Museumschatjes)

We hebben een aantal leuke speurtochten voor diverse leeftijden, zowel binnen als buiten, rond diverse thema's, zoals goud, water, verwarming, speurders, hondjes, familiewapens, buitenleven, portretten e.d.

Je kan ook voor je klas een compleet programma gratis downloaden, zoals het programma "Stins" (nadruk op buiten/ natuur) en "museumschatjes" (nadruk op binnen/het museum). Na minimaal één les in de klas, kun je een praktijkbezoek aan Dekema State brengen. Het programma “stins” is op een aantal punten lesstof-vervangend. Ouders/begeleiders lopen mee met een groepje kinderen tijdens het bezoek.

Info voor de leerkracht

De kinderen in de jongste groepen mogen met begeleiders naar binnen. De begeleiders gaan ook met hun groepje het museum rond. Meestal beginnen we bij de parkeerplaats. We gaan met hen door de tuin naar de State. Na een inleiding wordt het uitgekozen programma vervolgt.

Doelgroep
Groep 1
Groep 2
Groep 3
Groep 4
Duur
1 à 1,5 uur
Maximaal groepsgrootte
30
Opmerkingen
In verband met allerlei activiteiten in april ontvangen we in deze maand liever geen schoolklassen. Dekema State is gesloten van half december tot begin februari