Met de Notenvloot door de tijd!

Placeholder

Met de Notenvloot door de tijd!

Eerst een concertje waarbij gespeeld wordt op fluit, viool. slagwerk, trompet en accordeon. Dan de instrumenten zelf proberen tijdens de workshops!

De Notenvloot neemt de kinderen mee in een muzikale en energieke reis door tijd! Eerst luisteren en meedoen, want stil zitten is er niet bij! Tijdens het concertje horen en zien de kinderen de viool, de dwarsfluit, de trompet, de accordeon en het slagwerk, die ze daarna in korte workshops uit kunnen proberen.  Alles onder de bezielende leiding van vakbekwame muziekdocenten. Het voorbereiden van het lesmateriaal maakt het meedoen aan de Notenvloot nog leuker!

De kinderen krijgen na afloop een folder mee waarin alles staat wat ze tijdens de Notenvloot ochtend hebben beleefd. Deze folder wordt op de school uitgedeeld.

Info voor de leerkracht

Oefen het lied en de bodyclap met de kinderen. Dit is nodig bij de start. Wees op tijd en niet te vroeg. Het gebouw heeft geen wachtruimte. U start om 8:45 of om 10:30 uur. Wacht bij slecht weer in de auto! Wissel niet met een andere school zonder dat de organisatie hiervan weet. De groepen zijn zo ingedeeld dat het precies uitkomt qua ruimte, aantal kinderen en aantal beschikbare instrumenten. 

Info voor de ouders

De ouders/begeleiders mogen mee naar de lokalen waarbij ze actief meedoen in het programma.

Doelgroep
Groep 5
Groep 6
Duur
1,5 uur
Maximaal groepsgrootte
50
Opmerkingen
Elke ochtend zijn er twee workshop rondes. Per ronde is er plaats voor 50 kinderen. De begeleiders/ouders/leerkrachten doen actief met het programma mee.