Koning & Koning in de klas!

Placeholder

Door schrijvers- en illustratorenduo Linda de Haan & Stern Nijland

Workshop, voorlezen en klassengesprek

Stern & Linda lezen het prentenboek voor met vertelplaten, in het Nederlands of in het Fries.

Gevolgd door een klassengesprek. De insteek van het klassengesprek stellen we vast in overleg met school. Dit kan gaan over seksuele diversiteit maar ook over het beroep van prentenboeken makers.

Hoe maak je een boek?  Hoe gaat dat, een boek vertalen?  Waarom is dit boek zo vaak vertaald?

Daarna gaan de leerlingen zelf ook een beeldverhaal of een prentenboek maken met collages, knip- en plak tekeningen net als in het boek. Klassikaal of in tweetallen. 

Of de leerlingen maken 3D kijkkastjes. De invulling steeds in overleg met de school afhankelijk van leeftijd van de leerlingen en de groepsgrootte.

 

Meer informatie over het boek, de makers, de vertalingen en bewerkingen voor theater vind u op www.koningenkoning.nl

 

Info voor de leerkracht

Koning & Koning is een vrolijk en grappig sprookje over een prins die moet trouwen van zijn moeder. Hij wordt alleen niet verliefd op een prinses, maar op een prins!

Koning & Koning is het debuutboek (2000) van deze makers en is in 12 talen verschenen en wereldwijd bewerkt voor theater. In 2020 bestaat het boek 20 jaar en verschijnt er een Friese en een Nederlandse herdruk. Stern & Linda bedachten en schreven samen de tekst en hebben ook de illustraties ook samen getekend, geknipt en geplakt. Een inspirerende techniek. Het boek is gemaakt in een collagetechniek, deze techniek kunnen de leerlingen ook snel leren en toepassen. 

Het boek is door de speciale twist goed te gebruiken om seksuele diversiteit terloops onder de aandacht te brengen. 

Info voor de ouders

Koning & Koning is een vrolijk en grappig sprookje over een prins die moet trouwen van zijn moeder. Hij wordt alleen niet verliefd op een prinses, maar op een prins!

Koning & koning is het debuutboek (2000) van Stern Nijland & Linda de Haan. Het boek is in 12 talen verschenen en wereldwijd bewerkt voor theater. 

Doelgroep
Groep 1
Groep 2
Groep 3
Groep 4
Groep 5
Groep 6
Groep 7
Groep 8
Duur
2 uren
Maximaal groepsgrootte
28