Intergalactisch Hoorspel

Placeholder

Een live absurdistisch kijkhoorspel met workshop

Collectief speelt live hoorspel

De mannen van het theatercollectief vliegen hun live uitgevoerd hoorspel de DOAS in.Een kijkhoorspel waarbij de Illustere Figuren als gerauschmachers met alledaagse voorwerpen een intergalactisch avontuur vertolken. De kinderen zien de mannen live spelen en luisteren mee via een koptelefoon. Elke aflevering geeft een absurde intergalactische draai aan een maatschappelijk thema. In dit nieuwe seizoen stuit de crew op ruimte koeien, een onderwater trein en een onzichtbare kapitein. Het hele pakket bestaat uit voorbereidende opdrachten, de voorstelling met workshop en een verwerkingsles.

Info voor de leerkracht

De kinderen krijgen een koptelefoon op en ervaren zo met de oren en ogen ons live uitgevoerd intergalactisch hoorspel. Tussen de afleveringen door krijgen de kinderen zelf een mogelijkheid om een mini hoorspel te maken/spelen.

Alle info is verder te vinden in de lesbrief.

Doelen:

- De verbeelding aanspreken en gebruiken door het kijken, luisteren en zelf creëren van een intergalactisch hoorspel.
- Ingewikkelde thema’s op een behapbare en humoristische wijze aankaarten.
- Het abstracte denkvermogen stimuleren en prikkelen door absurde uitvergrotingen van het dagelijks leven te tonen en zelf laten inzetten bij eigen gemaakt hoorspel.

 

Info voor de ouders

Het kind kan op een speelse wijze de fantasie inzetten bij het luisteren, kijken en zelf uitvoeren van het intergalactisch hoorspel.

Doelgroep
Groep 3
Groep 4
Groep 5
Groep 6
Groep 7
Groep 8
Duur
60 min
Maximaal groepsgrootte
40