Placeholder

Laat je winnende filmpje zien.

Hoe verbeeld je een verhaal en wat en wie heb je nodig? Film maken doe je samen. En dan: meedoen aan een Noordelijke competitie?

Filmen vraagt veel voorbereiding en een goed uitgewerkt plan. Scenario schrijven, shots en scènes uitwerken, film crew samenstellen, techniek klaar en dan filmen.Daarna komt de magie van het monteren: wat laat je staan, wat past niet meer? Muziek erbij, effecten toevoegen, aftiteling.Professionele filmmakers komen in de klas en helpen deze vaardigheden ontwikkelen.Van een verhaal schrijven tot aan het monteren!

 

De algemene lessen worden klassikaal gegeven. Daarna mag een kleinere groep van ongeveer 6 á 7 leerlingen, verder met het echte werk: een korte film maken! Natuurlijk onder de goede begeleiding van professionals.

Een vakjury bekijkt tenslotte alle Leeuwardense filmpjes: de beste films worden ingestuurd naar de filmwedstijd van de Noordelijke Filmhub. Dit is een filmeducatie netwerk van Friesland, Groningen en Drenthe. Welke groep win de titel van de beste Noordelijke filmcrew? Dat zien we in de finale in het voorjaar van 2022.

Geef je groep op en leer alles over film!

 

Voor meer info contact opnemen met Ana Paunovik, ana.paunovik@kunstkade.nl

Info voor de leerkracht

De algemene lessen worden klassikaal gegeven. Daarna mag een kleinere groep van ongeveer 6 á 7 leerlingen, verder met het echte werk: een korte film maken

Info voor de ouders

AVG - de leerlingen die de film gaan maken, kunnen op een filmfestival en/of sociale media gezien worden.

Voor meer info contact opnemen met Ana Paunovik, ana.paunovik@kunstkade.nl

Doelgroep
Groep 7
Groep 8
Maximaal groepsgrootte
30