Een avontuurlijke ontdekkingstocht op Uniastate in Bears

Placeholder

Wie woonden er in de oude state?

Een bezoek aan Uniastate is een uitdagende leeromgeving, niet alleen kijken maar ook veel doen. Het landgoed van Uniastate, het oude poortgebouw en de historische kerk zijn de basis van de beleving van dit bezoek. De oude state is als kunstwerk nagebouwd met een metalen constructie.

Na een introductie door de coördinator gaan de kinderen buiten in groepjes van 4 of 5 leerlingen met een begeleider aan de hand van opdrachten op avontuur over het terrein.

Ze kunnen via de eeuwenoude wenteltrap naar de bovenverdieping van het poortgebouw .

Ook het beklimmen van de toren van de state behoort tot de mogelijkheden.                                                                                                                                                              

Als hoogtepunt mogen de kinderen aan het klokkentouw van de kerk hangen om de torenklok te luiden en/of het kerkorgel bespelen .

Tevens is er  gelegenheid tot vrij spel op de cultuurspeelplaats met de oude “meubels” uit de state.

Info voor de leerkracht

De coördinator ontvangt de groep in de Mariakerk van Bears. Een dag op Uniastate is avontuurlijke ontdekkingstocht op en om het Uniastate terrein; een dag kennis vergaren in de buitenlucht. De kinderen maken deze dag kennis met het cultureel erfgoed van de gemeente Leeuwarden. De leerlingen gaan in groepjes met een begeleider aan de hand van een opdracht over het terrein. Gedurende het twee uur durende bezoek komen diverse aspecten van het leerproces aan bod. Er is gelegenheid om u van te voren te oriënteren op de locatie en de mogelijkheden. De uiteindelijke leiding en dus verantwoordelijkheid van de dag in Bears blijft bij de leerkracht zelf. Vanuit Uniastate is er naast de coördinator altijd een vrijwilliger aanwezig die u en uw klas met raad en daad bijstaat.

Bij slecht weer kan in overleg uitgeweken worden naar een andere dag.

De school zorgt zelf voor het vervoer en naast de leerkarcht voor 2 à 3 extra begeleiders (afhankelijk van de groepsgrootte)

Info voor de ouders

Een dag op Uniastate is avontuurlijke ontdekkingstocht op en om het Uniastate terrein; een dag kennis vergaren in de buitenlucht. De kinderen maken deze dag kennis met het cultureel erfgoed van de gemeente Leeuwarden. Gedurende de dag komen er diverse leeraspecten aan bod. De kinderen nemen een zelf een versnapering voor de pauze mee.

Doelgroep
Groep 1
Groep 2
Groep 3
Groep 4
Duur
2 uur
Maximaal groepsgrootte
25