Dancebattle XL 2020

Placeholder

Spiegel

Op woensdagmiddag 21 oktober 2020 is er opnieuw de succesvolle Dance Battle in stadsschouwburg De Harmonie. Het thema voor 2020 is SPIEGEL.  Dus… laat zien wie je bent en maak je dromen waar op het grote podium van de Harmonie!

Kinderen van de groepen 7 van Leeuwarden gaan strijden wie de beste DANCECREW 2020 van Leeuwarden gaat worden. De gemaakte choreografieën worden beoordeeld door een deskundige jury en een kinderjury (winnaars van vorig jaar). De winnaars krijgen als prijs workshops op school, volgen vervolglessen buiten schooltijd en mogen naar dansvoorstellingen. Optreden op verschillende podia en festivals hoort er natuurlijk ook bij.

Info voor de leerkracht

De Dance Battle is er voor alle groepen 7 van de basisscholen van de gemeente Leeuwarden. We beginnen met een startbijeenkomst voor de hele klas. Hierna worden er acht kinderen geselecteerd en volgen er nog drie dansworkshops waarin de dans wordt aangeleerd. Tenslotte gaan de kinderen op 21 oktober tegen elkaar battelen op het grote podium in de Stadsschouwburg.

De choreografieën worden gemaakt door ervaren dansdocenten in samenwerking met studenten artiest Dans van D’Drive Leeuwarden.

Doelgroep
Groep 7
Duur
1 tot 1,5 uur
Maximaal groepsgrootte
30
Opmerkingen
Voor maximaal 15 scholen, 1 groep 7 per school.