Dance Battle XL 2021

Placeholder

Idolen

Helaas kon afgelopen jaar de Dance Battle niet doorgaan. Maar we zijn blij dat we volgend schooljaar op 2 maart opnieuw de succesvolle Dance Battle in stadsschouwburg De Harmonie kunnen organiseren. Alweer voor de achtste keer, bijna net zolang als Kunstkade bestaat. Het thema voor deze editie is IDOLEN. Wie is je idool? Een popster een acteur of een andere VIP. Maar misschien ook wel dichterbij, je oma of je zusje. Dus…..laat zien wie je bent en maak je dromen waar op het grote podium van de Harmonie!

Kinderen van de groepen 7 van Leeuwarden gaan strijden wie de beste DANCECREW 2022 van Leeuwarden gaat worden. Na de startbijeenkomst voor de hele klas, worden er acht kinderen geselecteerd en volgen er drie dansworkshops waarin de dans wordt aangeleerd. De gemaakte choreografieën worden beoordeeld door een deskundige jury en een kinderjury (winnaars van de vorige editie). De winnaars krijgen vervolgens workshops op school, volgen vervolglessen buiten schooltijd en mogen naar dansvoorstellingen. Optreden op verschillende podia en festivals hoort er natuurlijk ook bij.

We werken samen met de Jeugddansopleiding Friesland en verschillende dansaanbieders uit Leeuwarden. De choreografieën worden gemaakt door ervaren dansdocenten.

Info voor de leerkracht

De Dance Battle is er voor alle groepen 7 van de basisscholen van de gemeente Leeuwarden. We beginnen met een startbijeenkomst voor de hele klas. Hierna worden er acht kinderen geselecteerd en volgen er nog drie dansworkshops waarin de dans wordt aangeleerd. Tenslotte gaan de kinderen op 2 maart tegen elkaar battelen op het grote podium in de Stadsschouwburg.

De choreografieën worden gemaakt door ervaren dansdocenten.

Doelgroep
Groep 7
Duur
1 tot 1,5 uur
Maximaal groepsgrootte
30
Opmerkingen
Voor groep 7