Buitenprogramma basisschool onderbouw

Placeholder

We hebben in deze coronatijd een coronovrij buitenprogramma bedacht. De kinderen worden verdeeld in maximaal 5 groepjes onder begeleiding van iemand vanuit school (ouders of leerkrachten e.d.). De groepjes gaan op bezoek bij mevrouw Dekema en een paar van haar personeelsleden. De kinderen kunnen Baukje de schapenhoedster helpen met haar wol, ze komen Jan de tuinknecht tegen die een verhaal vertelt over de tuin. Met mevrouw Dekema kunnen jullie een dansje maken. Bij de bijen en kippen staat Gepke. Jullie willen haar vast wel helpen met eieren rapen. Ook kunnen jullie honing proeven. Achter de State staat Aaltje, de wasvrouw, zij kan wel wat hulp gebruiken bij het wassen en drogen. Na het luiden van de bel doorlopen naar het volgende nummer, vanuit nummer 5 terug naar 1.

Info voor de leerkracht

De begeleiding is op het hele terrein verantwoordelijk voor het groepje. De begeleiders van de kinderen moeten de 1,5 m. van de andere volwassenen in acht nemen.

Zowel de kinderen als de begeleiding moeten zich kleden naar de weersverwachting, omdat het hele programma buiten plaats vindt. Dus goed warm aankleden bij koud weer.

Voor de begeleiders wordt een plattegrond gemaakt met daarop de namen van de verschillende personages met daarbij een nummer. Elk groepje/elke begeleider krijgt een eigen nummer/naam.

 

 

Info voor de ouders

Bij koud weer goed warm aankleden, omdat het hele programma buiten plaats vindt.

Doelgroep
Groep 1
Groep 2
Groep 3
Groep 4
Duur
1 uur
Maximaal groepsgrootte
25