ICC Cursus - Interne Cultuur Coördinator

Interesse in Kunst & Cultuur, samen met de Cultuurcoach HET aanspreekpunt zijn in de school, denk je erover om Intern Cultuur Coördinator te worden?

 

Speel jij graag een actieve rol in de verbinding tussen onderwijs en cultuur? Wil je cultuuronderwijs beter verankeren in het onderwijsprogramma? Heeft je school nog geen cultuurbeleidsplan of is het huidige plan aan vernieuwing toe en wil je met je school een volgende stap maken?

 

Dan is de ICC-cursus iets voor jou!

Kunstkade start in 2020 een nieuwe ICC-cursus (interne cultuurcoördinator) in samenwerking met de PABO van de Hogeschool in Leeuwarden. In deze cursus ontwikkel jij je competenties tot interne cultuurcoördinator. Je werkt een visie op cultuuronderwijs (verder) uit, beschrijft de ambities van je school en werkt aan draagvlak binnen de school. Dit doe je niet alleen. Je krijgt advies en handvatten in de cursus. Je schrijft een cultuurbeleidsplan in nauwe samenwerking met je directie, de cultuurcoach, je collega’s en (bij voldoende deelname) een vierdejaars Pabostudent. Na een succesvolle afronding ontvang je het landelijk erkende ICC-certificaat.

 

In vogelvlucht: 

Wat:              Cursus Interne Cultuur Coördinator

Voor wie:     leerkrachten die geïnteresseerd zijn in cultuureducatie en er meer mee willen

                      doen op hun school.

Wanneer:     vanaf februari 2020

Vorm:            8 bijeenkomsten. Totale belasting ongeveer 50 uur

                      (alles, inclusief schrijven van plan)

Je krijgt:       een cursus samen met andere leerkrachten in diverse culturele instellingen

                      en praktisch materiaal en een ICC-certificaat. 

Kosten:         €125,00