}

Vakantieschool Leeuwarden

Wat is Vakantieschool Leeuwarden?

Vakantieschool Leeuwarden is bedoeld voor leerlingen uit het basisonderwijs die na de zomervakantie naar groep 6, 7 of 8 gaan én voor leerlingen uit het speciaal onderwijs die naar groep 7 of 8 gaan. In de laatste twee weken van de zomervakantie werk je ’s ochtends en een paar middagen aan een speciaal programma voor rekenen en taal, waarbij je ook zelf kunt aangeven wat je graag zou willen leren of waar je moeite mee hebt. Op de andere middagen doen we sportieve en uitdagende activiteiten. En huiswerk geven we niet mee: het is natuurlijk wel écht vakantie! 

In de zomervakantie naar school?

Ja, leuk! Vakantieschool Leeuwarden is niet alleen leerzaam maar ook leuk. Je werkt aan een speciaal programma voor rekenen, taal, woordenschat en spelling. Je kunt ook zelf aangeven wat je graag wilt leren en waar je moeite mee hebt. Zo krijg je  inzicht in wat je grootste talenten zijn. Bovendien leren we heel veel vanuit de praktijk, dus niet alleen uit boeken. Bovendien kun je ook dit jaar deelnemen aan de Brugklastraining van twee weken!

Brugklastraining in de zomervakantie

Deze training is er voor leerlingen die na de zomervakantie naar het voortgezet onderwijs gaan. Ook hier krijg je reken-, taallessen en word je klaargestoomd voor de brugklas. Want: wat betekent de overstap van groep 8 naar de brugklas? Wat gaat er veranderen, en wat blijft er hetzelfde? We zorgen ervoor dat je goed voorbereid kunt beginnen aan de brugklas. Je leert tijdens de Brugklastraining om vol zelfvertrouwen een goede start te maken op je nieuwe school. Inclusief boeken kaften en een lesje bandenplakken! Let op: De brugklastraining gaat door bij minimaal 15 leerlingen.

Wanneer is Vakantieschool Leeuwarden in 2021?

- Zomervakantie 12 t/m 24 juli 2021 

Deelname en kosten

Vakantieschool Leeuwarden is voor alle leerlingen vrijwillig en gratis. Maar het is niet vrijblijvend. We verwachten van de leerlingen dat ze actief deelnemen en alle dagen aanwezig zijn. De lestijden zijn van 8.30 uur tot 14.15 uur. Iedereenk omt op eigen gelegenheid naar deze school. We hebben ook duidelijk regels waar iedereen zich aan houdt. Ook maken we afspraken over hoe we met elkaar omgaan. We leggen deze afspraken met elkaar vast in een overeenkomst. Iedere klas heeft maximaal 15 leerlingen.

Aanmelden

Ben je enthousiast geworden over de Vakantieschool Leeuwarden en wil je jezelf aanmelden? Neem contact op met coördinator Judith Mulder of ondersteuner Margriet Zuiderbaan via vakantieschool@kunstkade.nl of informeer bij jouw meester of juf op school. Na aanmelding volgt een toelatingsgesprek met leerlingen en ouders. In dit gesprek wordt bekeken of je definitief wordt aangenomen. Meld je snel aan want VOL = VOL!

Waar zit Vakantieschool Leeuwarden?
Je vindt Vakantieschool Leeuwarden in het gebouw van Comenius Zamenhof, Robert Kochstraat 6, 8921 VX Leeuwarden. Dit is vlakbij het Cambuurplein.

Bekijk hier de Facebookpagina met foto's, nieuws en meer.