Vakantieschool Leeuwarden

Aanmeldformulier Vakantieschool voor de leerkracht/IB'er/CPO'er

Let op: aanmelden kan tot 1 juni 2022

Wat is Vakantieschool Leeuwarden?

Vakantieschool Leeuwarden is bedoeld voor leerlingen uit het basisonderwijs die in de zomer wat extra ondersteuning kunnen gebruiken, om welke reden dan ook. Dit jaar zijn er twee soorten vakantiescholen die de kinderen kunnen bezoeken:

  • Vakantieschool voor het jonge kind (kinderen van twee en drie jaar met een VVE indicatie);
  • Vakantieschool voor kinderen die na de zomervakantie naar groep 4 t/m 8 of de brugklas gaan.

De Vakantieschool voor het jonge kind.

Sinne Kinderopvang, KidsFirst en Kinderopvang Friesland organiseren allemaal hun eigen vakantieschool. Neem voor meer informatie rechtstreeks contact op met jouw kinderopvang. 

De Vakantieschool voor kinderen die na de zomervakantie naar groep 4 t/m 8 of de brugklas gaan.

In de zomervakantie naar school?? Ja, leuk! Vakantieschool Leeuwarden is niet alleen leerzaam, maar vooral ook gezellig en fun. We gaan voor een onvergetelijke leerervaring! 

Je werkt aan een speciaal programma voor rekenen, taal, woordenschat en spelling waarbij je vooral spellen speelt en stiekem super veel leert! Onze docenten zijn gespecialiseerd in het werken met spellen en creatieve werkvormen, gekoppeld aan het werken met leerdoelen volgens de Beukermethode. 

Ieder kind maakt van te voren met de leerkracht een leerdoel, zo kun je zelf aangeven wat je wilt leren of waar je beter in wilt worden en daar gaan wij mee aan het werk. 

Programma

Er zijn allerlei elementen verwerkt in ons programma met als hoofddoel: werken aan je leerdoel. Tijdens Taal en Dans ben je bezig met je leerdoel, maar ook tijdens de sportlessen in de gymzaal werk je daar aan. Daarnaast hebben we meerdere malen Hip Hop lessen en we organiseren een sporttoernooi. Alle kinderen krijgen iedere dag een gezonde lunch voorgeschoteld van Mama Mascha en ieder kind komt aan de beurt voor een gezonde kookworkshop. Aan het einde van de Vakantieschool sluiten we feestelijk af met een presentatie over wat je geleerd en gedaan hebt de afgelopen twee weken.

Brugklastraining in de zomervakantie

Deze training is er voor leerlingen die na de zomervakantie naar het voortgezet onderwijs gaan. Ook hier krijg je reken- en taallessen en word je klaargestoomd voor de brugklas. Wat betekent bijvoorbeeld de overstap van groep 8 naar de brugklas? Wat gaat er veranderen en wat blijft er hetzelfde? 

We zorgen ervoor dat je goed voorbereid kunt beginnen aan de brugklas. Je leert tijdens de Brugklastraining om vol zelfvertrouwen een goede start te maken op je nieuwe school. Inclusief speurtocht door de middelbare school, lokalen zoeken en een lesje banden plakken.

Wanneer is Vakantieschool Leeuwarden in 2022?

  • 15 tot en met 26 augustus, elke dag van 8:30 tot 14:30 uur. 

Deelname en kosten
Vakantieschool Leeuwarden is voor alle leerlingen vrijwillig en gratis. Maar het is niet vrijblijvend. We verwachten van de leerlingen dat ze actief deelnemen en alle dagen aanwezig zijn. Dus geen tussentijdse uitstapjes plannen deze periode! Iedereen komt op eigen gelegenheid naar deze school. Mocht dit niet lukken, geef dit aan op het inschrijfformulier. Er is nl. een vakantieschoolbus. We hebben ook duidelijke regels waar iedereen zich aan houdt. Ook maken we afspraken over hoe we met elkaar omgaan. We leggen deze afspraken met elkaar vast in een overeenkomst. Iedere klas heeft maximaal 15 leerlingen.

Meer informatie en aanmelden
Ben je enthousiast geworden over de Vakantieschool Leeuwarden en wil je je aanmelden? Neem dan contact op met de school, de IB’er/CPO’er/leerkracht regelt vervolgens de aanmelding! Zij vullen op deze site het aanmeldformulier samen met u. Zodra deze bij ons binnen is, gaan we kijken of uw kind in aanmerking komt voor de Vakantieschool. Vanaf half juni krijgt u te horen of uw kind geplaatst is. 

Waar zit Vakantieschool Leeuwarden?
Je vindt Vakantieschool Leeuwarden in het gebouw van Comenius Zamenhof, Robert Kochstraat 6, 8921 VX Leeuwarden. Dit is vlakbij het Cambuurplein.

Bekijk de Facebookpagina van de Vakantieschool voor nieuws, foto's en meer!

Flyer Vakantieschool 2022