KEK 2

Inspiratieprojecten/ ism KEK 2

Stap met je team binnen in het atelier! Vaak zie je jouw leerlingen opbloeien van andere werkvormen. Dans, drama, tekenen, taalkunst, nieuwe media. Zou je er zelf graag mee aan de slag, op school, met het team? Ontmoet in de inspiratieprojecten mensen uit de kunstdisciplines om samen te kijken hoe je deze kunstvormen in je bestaande lessen in kunt gaan zetten. Welke kunstvorm zetten jullie in als bouwsteen op je school? Waar willen jullie mee aan de slag? Of misschien willen jullie je wel echt verdiepen, bijvoorbeeld een dans- of theaterschool worden? Laat je inspireren!

Je hoeft zelf geen specialist te worden om toch vanuit je eigen kracht als docent aan het werk te gaan. Jouw vakkennis en die van een kunstvakspecialist kan de mooiste combinaties opleveren.

Wat:                            trainingen vakoverstijgend inzetten van kunstdisciplines op jouw school

                                    Dans, theater, tekenen, muziek, taalkunst of nieuwe media

Voor wie:                    teams van basisscholen

Wanneer:                   in overleg

Locatie:                       Op school

Vorm en kosten:         A          kennismakingssessie  (2,5 uur voor de sessie, €100 per team)

B         kennismakingssessie en 2 verdiepingssessies (2,5 uur per sessie, €400 per team)

C         kennismakingssessie en 4 verdiepingssessies   (2,5 uur per sessie, €600 per team)

 

Is dat nou kunst/ i.s.m. KEK 2

Wat is kunst nou precies, wat kun je ermee, waarom maken mensen eigenlijk kunst, wat kan kunst voor kinderen betekenen, kun je met elkaar praten over kunst en hoe doe je dat dan met kleuters of met groep 8?

We ontwikkelden een lessenreeks: Is dat nou kunst?. Deze heeft voor elke groep een filosofische les om met leerlingen te praten over kunst, een doe-les om zelf te ontdekken en de lessen sluiten aan bij het ontwikkelingsniveau van de kinderen. Met video’s, doordenkkaartjes en vragen.

Meteen mee aan de slag? Download het materiaal via schoolkade.nl