Kick-off Sjors Leeuwarden op IKC Franciscus

Alle kinderen uit het basisonderwijs in de gemeente Leeuwarden ontvangen weer het Sjors boekje. Op dinsdag 1 oktober reikt een speler van Cambuur het boekje uit aan kinderen van groep 7 van het IKC Franciscus. In het boekje staan sportieve en creatieve workshops waaraan leerlingen kunnen deelnemen om (vaak gratis) kennis te maken met één of meerdere activiteiten.

Kick-off Sjors Leeuwarden op IKC Franciscus
Alle kinderen uit het basisonderwijs in de gemeente Leeuwarden ontvangen weer het Sjors boekje. Op dinsdag 1 oktober reikt een speler van Cambuur het boekje uit aan kinderen van groep 7 van het IKC Franciscus. In het boekje staan sportieve en creatieve workshops waaraan leerlingen kunnen deelnemen om (vaak gratis) kennis te maken met één of meerdere activiteiten. Een leuke manier voor kinderen om zich te oriënteren op het gebied van sport en cultuur in onze gemeente! Vorig schooljaar schreven zich maar liefst 2700 kinderen in, wat een succes! Sjors is enorm populair onder de basisschooljeugd.
  

Op deze manier hoeven leerlingen niet direct lid te worden van een vereniging, maar maken ze op een laagdrempelige en toegankelijke manier kennis met een activiteit. Sport- en cultuurdeelname kan nooit groot genoeg zijn. Basisschoolleerlingen uit groep 1 t/m 8 kunnen zich vanaf 1 oktober inschrijven voor activiteiten via www.sjorssportief.nl.

Voldoende keus
Kinderen uit de gemeente Leeuwarden kunnen kennismaken met meer dan 120 activiteiten zoals atletiek, badminton, dansen, turnen, schaatsen, scouting en tennis. En natuurlijk is er ook aan de creatievelingen gedacht, denk hierbij aan muziek maken, tekenen en schilderen, taartjes maken en knutselen. Kortom keus genoeg! Kinderen mogen zich voor zoveel activiteiten inschrijven als zij zelf willen. Inschrijven kan het hele schooljaar door op www.sjorsleeuwarden.nl.


Gemeentelijk sport- en cultuurbeleid
Kinderen verbinden aan sport en cultuur is een van de speerpunten van het gemeentelijk sport- en cultuurbeleid. Sjors Sportief & Sjors Creatief zijn instrumenten die de gemeente Leeuwarden samen met Kunstkade en BV Sport, hiervoor inzet. Deze formule heeft zich inmiddels in meer dan 100 gemeenten bewezen. Het geeft ieder kind de kans om zich te oriënteren op diverse takken van sport en cultuur en stimuleert kinderen om structureel aan de activiteiten deel te nemen.

Meer informatie
Voor meer informatie neem alvast een kijkje op de website www.sjorssportief.nl. Of stuur een e-mail naar info@sjorssportief.nl