Dance Battle XL - Voortgezet onderwijs zaterdag 30 november

Kunstkade organiseert dit najaar voor de tweede keer de Dance Battle XL, in navolging van de succesvolle Dance Battle voor het voortgezet onderwijs in het culturele hoofdstadjaar 2018. De Dance Battle is onderdeel van de Friese Dansdag en de opening wordt verricht door Wethouder Sjoerd Feitsma (cultuur) van gemeente Leeuwarden. De Dance Battle finale vindt plaats op zaterdagmiddag 30 november van 16.00 – 17.00 uur op het Open podium Foyer van Stadsschouwburg De Harmonie en is vrij toegankelijk!

OPENING DANCE BATTLE DOOR WETHOUDER FEITSMA 

Kunstkade organiseert dit najaar voor de tweede keer de Dance Battle XL, in navolging van de succesvolle Dance Battle voor het voortgezet onderwijs in het culturele hoofdstadjaar 2018. De Dance Battle is onderdeel van de Friese Dansdag en de opening wordt verricht door Wethouder Sjoerd Feitsma (cultuur) van gemeente Leeuwarden. De Dance Battle finale vindt plaats op zaterdagmiddag 30 november van 16.00 – 17.00 uur en is vrij toegankelijk!

Jongeren maken onder leiding van Karin Pander (UrbanRaw) en Linda Visser (Dance Company 058), kennis met de dansstijl URBAN. De leerlingen buigen zich op vrijdag 29 november (16.00-18.00 uur) en zaterdag 30 november (10.00-16.00 over de choreografie en battle, in samenwerking met studenten D ‘Drive, opleiding Dans van het Friesland College.

Wie wordt de beste DANCECREW van Leeuwarden?
Alle deelnemende crews battelen uiteindelijk op zaterdag om 16.00 uur tegen elkaar in Stadsschouwburg de Harmonie. De jury bestaat uit Peter Buring, Lucas Winkel en Naomi Miojo. De muziek komt van DJ Melo en host van de dag middag is Kuo Weh.

Dit jaar strijden 6 scholen om de winst: PJ Stedelijk Gymnasium, PJ Ynsicht, PJ Montessori, Nordwin College, PJ Impulse uit Kollum en titelverdediger het Marne College uit Bolsward. Er doen in totaal circa 60 leerlingen mee aan deze spannende Dance Battle.

Dance Battle XL vrij toegankelijk!
Zal het Marne College uit Bolsward de titel kunnen verdedigen? Kom deze spectaculaire Dance Battle met eigen ogen bekijken. De Dance Battle vindt plaats in de foyer van Stadsschouwburg De Harmonie en  duurt van 16.00 tot 17.00 uur. Iedereen is welkom en de entree is gratis! Kom je ook?