Lesprogramma's

Lesprogramma afbeelding

‘Strandbeesten‘ Theo Jansen

De strandbeesten lijken net echte dieren. Ze kunnen hun poten bewegen en hun vleugels laten wapperen. Sommigen van de strandbeesten dragen plastic flessen die de wind vangen en in harde puffen weer uitblazen. Hierdoor kunnen ze lopen, hun kop bewegen, hapjes zand nemen en een beetje ronddartelen. Kunstenaar Theo Jansen heeft goed naar de natuur gekeken toen hij zelf grote fantasiebeesten ging maken van electriciteitsbuizen.

Moppereend

In het kader van de voorleesdagen werken we dit keer vanuit het boek Moppereend. Prachtige illustraties en fantasievolle teksten hebben onze kunstdocenten geïnspireerd om lessen voor het Peuterpakhuis te bedenken.

Lesprogramma afbeelding
Lesprogramma afbeelding

Verzamelen

Kinderen verzamelen van alles; steentjes, dingen uit de natuur, doppen, plaatjes en ga zo maar door. Bij verzamelen hoort sorteren en ordenen, wat mag er wel bij een verzameling en wat niet? Hoe kan je je verzameling het beste laten zien? We keken naar foto’s van kunstenaar Lisa Congdon, uit het boek ‘Collection a day’. Zij legde iedere dag een nieuwe verzameling vast.

Spelen met materiaal

Inspiratie en experiment vanuit alledaagse dingen staan deze keer centraal. Focus op eigen creatief proces dmv uitdagend materiaal en de omgeving. Volwassenen proberen niet teveel te sturen, zij observeren en documenteren. Ervaringen en verhalen van kinderen zijn deze keer het uitgangspunt. Kijken, luisteren, voelen en ervaren...

Lesprogramma afbeelding
Lesprogramma afbeelding

Carnaval der Dieren

Dieren vertaald in prachtige muziek. De statige Leeuw, een dansende olifant, de haan die de kippen steeds weer opjaagt of het prachtige aquarium. Carnaval der Dieren biedt een rijkdom aan inspiratie!

Het geheim van de zee

Veel Friese kinderen hebben al eens kennis gemaakt met de draak op de zolder van het Natuurmuseum. En…. Deze kunstenares heeft nog veel meer prachtig werk gemaakt. Zo ook “Het geheim van de zee”. Zwem, ontdek en verwonder mee….

Lesprogramma afbeelding
Lesprogramma afbeelding

Adje - Kijk eens wat ik kan!

Voor LF2018 hebben alle basisscholen in Leeuwarden aan het Project ‘Adje’ meegedaan. Het thema van dit project is: Kijk eens wat ik kan! Natuurlijk doen de speel-leergroepen van het Peuterpakhuis hier ook aan mee! Zet je hoge hoed op, neem plaats in de piste en laat zien wat je kan!

Deur