Lesprogramma afbeelding

Spelen met materiaal

Inspiratie en experiment vanuit alledaagse dingen staan deze keer centraal. Focus op eigen creatief proces dmv uitdagend materiaal en de omgeving. Volwassenen proberen niet teveel te sturen, zij observeren en documenteren. Ervaringen en verhalen van kinderen zijn deze keer het uitgangspunt. Kijken, luisteren, voelen en ervaren...

Dans

Is een hoepel alleen maar een hoepel? Misschien wordt het wel een regenplas, een stuur of een.... En wat kan je allemaal met een touwtje? Dat gaan we in deze les ontdekken.

Lesprogramma afbeelding
Lesprogramma afbeelding

Theater

Lappen stof... ze verbergen een wereld aan mogelijkheden. In dit onderzoeks atelier gaan de peuters op zoek naar de mogelijkheden van de verschillende lappen. Zonder input van buitenaf. Een eigen onderzoek en wij.... wij observeren.

Muziek

Muziek gaat meestal volgens afspraken en regels. Dat is heel fijn maar het kan ook fijn zijn als die er een keer niet zijn. De peuters gaan zelf op onderzoek met instrumenten .

Lesprogramma afbeelding
Lesprogramma afbeelding

Beeldende kunst

Iets maken maar niet om het resultaat? Nee! we gaan het materiaal ontdekken. Uitproberen, aanrommelen, verbazen, delen.... en aan het einde.... alles weer terug waar het vandaan kwam.

Deur