Nieuws

Gratis Webinar: 6 tips voor muziek in de kinderopvang

Een online meeting om meer te leren over hoe jij muziek kan gebruiken in de dag opvang. Op woensdag 12 oktober van 20:00 uur tot 21:00 uur organiseert Het muziek kwartier een inspiratie meeting voor de kinderopvang.

2TurvenHoog Festival

Wat fijn dat we elkaar weer kunnen ontmoeten in het theater! En dat trapt 2turvenhoog feestelijk af met de 23e editie van 2turvenhoog festival. Een festival vol met kunst en theater voor iedereen van 0-6 jaar.

Films in de groep

Het Noordelijk Film Festival staat om de hoek en daarom brengen we graag wat meer films in de scholen. Ook vanuit het Peuterpakhuis zijn we gaan kijken naar geschikt materiaal voor de jongste groepen.

28 oktober Muziekavond!

Een muziekavond live deze keer! Op 28 oktober van 18:30 tot 21:00. De locatie volgt.

Bureau Vanaf 2

Ben je opzoek naar een geschikte voorstelling voor op uw groepen? Dan ben je bij Vanaf 2 aan het juiste adres! Dit theater bureau richt zich compleet op de jongste doelgroep. Zij verzamelen geschikte voorstellingen of theatergroepen voor het jongste kind en bundelen het op hun site!

2 turven hoog 2021

Het 2 turven hoog festival is er weer! Dit keer maar liefst 30 dagen vol theater, dans, muziek en beeldende kunst.

Peuters in beweging

Zin om te wiebelen, springen en zwaaien? Op de website van Het Jonge Kind staat een artikel over beweging. Je vindt hier leuke beweegtips, met muziek erbij!

Voorproefje kunstwerk

Na een theater en een muziekvoorstelling komt er dit jaar een beeldend kunstwerk langs de groepen reizen! als je een voorproefje wil zien... kijk dan maar in dit nieuws bericht! Wij zijn er alvast heel blij mee!!!

Muziekkisten

Het komende thema draait om muziek. Wat maakt er muziek, wanneer is iets muziek... en hoe doe je dat met je groep? Het is natuurlijk ook fijn om dan met instrumenten te kunnen werken. Daarom hebben 2 van onze pakhuis collega’s muziek kisten samen gesteld.

StoryZoo: Een kijkje in het museum

Wat is een museum, wat is kunst en wie is Theo van Gogh? Bax, Toby en Pepper gaan op avontuur naar het van Gogh museum en geven je een kijkje achter de schermen. StoryZoo is een educatief programma voor de oudere peuters en kleuters over verschillende onderwerpen. In een reeks afleveringen die gemaakt zijn voor het van Gogh museum nemen de dieren je mee in de wereld van kunst.

Het Peuterpakhuis op de conferentie Cultuureducatie met Kwaliteit

Op 10 februari mochten Roos Heesterbeek en Natascha Vink van het Peuterpakhuis spreken op de conferentie Cultuureducatie met Kwaliteit. Het Peuterpakhuis is een van de geslaagde voorbeelden van de CMK regeling. Een eer natuurlijk en ontzettend leuk om te vertellen over alle mooie avonturen van de afgelopen jaren. De workshop is nog steeds terug te kijken op de site.

Media Ukkie Dagen 26 maart t/m 2 april 2021

Hoe ga je om met de digitale wereld die overal op de loer ligt... hoe kan je deze gebruiken, inzetten en beheersen? De media ukkie dagen zijn een goede eerste stap!

sneakpeek

Peuterontdekobject Ontwerper Marsja van der Ven maakt voor het Peuterpakhuis een bijzonder kunstwerk. Peuters kunnen er spelenderwijs mee experimenteren. Het komt straks langs alle speelleergroepen. Klik op lees meer voor het eerste ontwerp!

Deur