Airplay

Rij mee op de wind en droom!

Een modern theaterspektakel in circusstijl met vliegende paraplu’s, levensgrote ballonnen en reusachtige vliegers die over het publiek heen komen. Een wonderlijke voorstelling waar je ook om moet lachen tot het pijn doet.

Ter inspiratie op het maken van een eigen voorstelling op school, het LF2018 project ‘Adje, kijk eens wat ik kan’ bezoeken alle leerlingen uit groep 5 & 6 een circustheatervoorstelling in De Harmonie.

Airplay is een modern spektakel in circusstijl met vliegende paraplu’s, levensgrote ballonnen en reusachtige vliegers die over het publiek heen komen. Dit is het avontuur van broer en zus die door een surrealistisch land vliegen. Het ‘gewone’ wordt omgezet in ongewone schoonheid. Stoffen dansen in de wind, ballonnen gaan hun eigen gang, confetti verandert in de nachtelijke hemel en een immense lap zijde verandert voor altijd hun toekomst. Een wonderlijke voorstelling waar je ook om moet lachen tot het pijn doet.  

Airplay bestaat uit het echtpaar Seth Bloom en Christina Gelsone. Zij combineren hun circus- en straattheaterkunst met de beeldhouwkunst van Daniel Wurtzel. Dit visuele spektakel is een ode aan de jeugd en zal het jongerenpubliek (en iedereen met een jong hart) verrukken.

"Een vreugde van begin tot einde, Air Play bereikt kinderen en werkt als een resetknop voor stressvolle volwassenen." - Sydney Morning HeraldWat de leerkracht moet weten voor het bezoek
De voorstelling 'Airplay' is onderdeel van het LF2018 project 'Circus Adje: kijk eens wat ik kan'

Doen

Je bezoekt een circustheatervoorstelling in de AEGON zaal van Stadsschouwburg De Harmonie

Denken

Portfolio-vragen: 1. Welk moment in de voorstelling vond jij het mooist? en waarom? 2. Wat uit de voorstelling zou je zelf willen gaan doen in de voorstelling die je op school gaat maken met je klas?

Beleven

Je beleeft het avontuur van broer en zus die door een surrealistisch land vliegen. De grootste sneeuwbal die je ooit hebt gezien, zal je doen verwonderen en laten lachen tot het pijn doet.

Zien

Je ziet vliegende paraplu’s, levensgrote ballonnen en reusachtige vliegers die over het publiek heen komen.