Media Art Festival

Neon Bodies

Robots, lichtgevend speelgoed en bewegende Barbiepoppen. Het thema van het Media Art Festival dit jaar is ‘Bodies’. Kom met de klas verschillende mediakunstwerken ontdekken met als thema het (menselijk) lichaam.

Media Art Festival heeft dit jaar haar eigen media-atelier. In het atelier maken we de vreemdste lichamen van oud speelgoed, restafval en Led-lichtjes. Bouwen en experimenteren met restmateriaal en elektronica. Ben jij ook een mediakunstenaar? Jullie resultaten presenteren we op het Media Art Festival!

Wat de leerkracht moet weten voor het bezoek
Als de groep in drieën verdeeld is kunnen we bij jullie bezoek snel aan de slag!Verzamelen jullie mee? We kunnen voor de workshop heel goed allerlei restmateriaal gebruiken als oud plastic speelgoed, hout en metalen onderdelen! Dit mag bij het bezoek zelf meegenomen worden maar kan op afspraak ook eerder langsgebracht worden.

Doen

We kijken niet alleen, maar gaan zelf ook aan de slag met mediakunst. Maak je eigen mediakunstwerk met kunstenaar Mark Buitenwerf!

Denken

Al die bijzondere kunstwerken, zetten onze hersenen wel aan het denken. Want: hoe werkt zoiets nou eigenlijk? En hoe heeft de kunstenaar dit eigenlijk gemaakt?

Beleven

Bij sommige werken ben jij zelf onderdeel van het kunstwerk. Sommige kunstwerken kun jij zelf veranderen. Hoe voel jij je bij het dit kunstwerk?

Zien

We bekijken verschillende soorten mediakunstwerken. Van videokunst tot lichtinstallaties of zelfs een game. Is dat ook kunst?

Horen

Je ontdekt dat sommige kunstwerken ook echt geluid maken! Hoe klinkt de kleur blauw eigenlijk volgens jou? En wat een herrie maakt die video!