8ste dag

8ste dag

8ste dag is een project in het kader van LF2018. Er wordt een enorme ketting reactie gemaakt in de binnenstad van Leeuwarden

Atelierbezoek

Atelierbezoek

Als thema kiezen we een (Prenten) boek.

Saco Velt Bokaal 2018 (Jubileum 10 jaar)

Saco Velt Bokaal 2018 (Jubileum 10 jaar)

De Saco Velt Bokaal is een initiatief van dansschool Saco Velt en de Gemeente Leeuwarden. Een leuke manier om leerlingen met Latin- en Ballroomdansen kennis te laten maken.

Dancebattle 2017

Dancebattle 2017

Op woensdagmiddag 6 december 2017 vindt voor de vijfde keer de Dance Battle plaats in de Stadsschouwburg de Harmonie. Afgelopen jaar deden er maar liefst 16 scholen mee aan de Dance Battle! Kunstkade organiseert dit project in samenwerking met D'Drive en dansdocenten.

NatuurKlanken in de klas

NatuurKlanken in de klas

Voor de groepen 3 en 4 van het basisonderwijs in de gemeente Leeuwarden combineren Natuurmuseum Fryslân en CityProms natuur met klassieke muziek en worden in het museum de talenten van de dieren onder de loep genomen. Door deze samenwerking is er een beperkte mogelijkheid om een extra programma in de klas bij te boeken. Hierbij maakt geluidskunstenaar Jacob Plooij met de klas een melodie-instrument bv een gitaar en gaan de leerlingen uitgebreider in op de materie.

circus in kunstkamer10

circus in kunstkamer10

Titel Circus in kunstkamer10 groep 1 t/m 8 hele klassen In een oud monumentaal pand in het centrum van leeuwarden heeft Jikke van der Zee haar atelier.Hier gaan we schilderijen en tekeningen bekijken van verschillende kunstenaars en zelf achter een echt schildersezel aan het werk.In dit prachtige atelier is het een feestje om te werken.

Media Art Festival

Media Art Festival

Robots, lichtgevend speelgoed en bewegende Barbiepoppen. Het thema van het Media Art Festival dit jaar is ‘Bodies’. Kom met de klas verschillende mediakunstwerken ontdekken met als thema het (menselijk) lichaam.

B-Rapsodie

B-Rapsodie

B-Rapsodie wil wetenschap en maatschappij dichter bij elkaar brengen door kinderen en jongeren te motiveren om deel te nemen aan wetenschappelijk onderzoek en wetenschappers enthousiast te maken om met niet-experts samen te werken.

Acrobaat Kees heeft hoogtevrees

Acrobaat Kees heeft hoogtevrees

Acrobaat Kees is koorddanser. Hij valt tijdens een circusvoorstelling van grote hoogte naar beneden en krijgt hoogtevrees. Kees besluit weg te lopen van het circus en hij verdwaalt in het bos. Lukt het Acrobaat Kees om de weg terug te vinden en van zijn hoogtevrees af te komen?

Kinderen op Elfwegentocht

De eerste twee weken van juli 2018 staat Fryslân geheel in teken van duurzame mobiliteit! De Friezen zijn koplopers in duurzaamheid en laten dit zien aan de rest van Nederland. Alleen futuristische vervoersmiddelen zonder fossiele brandstoffen gaan nog op weg! Het wordt twee weken lang feest zonder een druppel benzine!

Stadsgezichten

Stadsgezichten

Je maakt een schets van een stadsgezicht, van de skyline of gebouwen en zet deze over op en etsplaat.

Stripfiguren

Stripfiguren

Teken je eigen strupfiguur en maak er meerdere afdrukken van voor iedereen!

Monsters

Monsters

Je verzint je eigen fantasiedier en gaat deze afdrukken.

Huisje, Boompje, Beestje

Huisje, Boompje, Beestje

Je eigen tekening zet je over op een stuk plastic plaat, waardoor je het kan gaan drukken.

Ieder kind naar de Nachtwacht

Ieder kind naar de Nachtwacht

Kunstkade biedt ook dit schoojaar aan 10 Leeuwarder basisscholen de mogelijkheid om het Rijksmuseum te bezoeken.

Beestenboel

Beestenboel

Met vrolijke kleuren je eigen prinses of piraat afdrukken

smaakstad Leeuwarden

smaakstad Leeuwarden

Smaakstad Leeuwarden staat voor (h)erlijk eten uit de burt.