Kijk eens wat je kan bij de Notenvloot!

Kijk eens wat je kan bij de Notenvloot!

Tijdens deze ochtend gaan de kinderen verschillende instrumenten uit proberen. Na een concertje gaan ze zelf ontdekken hoe je geluid uit een accordeon, trompet en dwarsfluit krijgt. En hoe doe je dat bij een viool en hoe speel je een beat op het slagwerk??

De start van deze ochtend is een kort en vrolijk concertje waarbij de verschillende instrumenten een eigen specifieke rol hebben. Samen met de kinderen muziek maken, beleven, ervaren en vooral pret hebben is de opzet van deze ochtend. Dit jaar staat het helemaal in het teken van het circus. De kinderen horen en zien hout-, koper-, snaar- en slaginstrumenten. Na het concertje gaan ze korte workshops volgen van de 5 verschillende instrumenten. Om de 15 minuten  gaan ze naar de volgende ruimte en naar het volgende instrument. De ochtend wordt weer gezamenlijk afgesloten  en de kinderen krijgen een folder mee waarin alles staat wat ze de ochtend hebben beleefd. 

Wat de leerkracht moet weten voor het bezoek
BEKIJK DE PREZI, MAAK EEN INSTRUMENT EN ZING HET LIED! Wees op tijd en niet te vroeg. Het gebouw heeft GEEN wachtruimte. U start om 8:45 of om 10:30 uur. Wacht bij slecht weer in de auto!  De ouders/begeleiders mogen mee naar de lokalen waarbij ze actief meedoen in het programma. De kinderen kunnen vooraf op internet info zoeken over: de accordeon, de dwarsfluit, koperblaasinstrumenten, slagwerk en viool. 

Doen

Zelf ontdekken hoe je muziek maakt op diverse instrumenten. Lekker zelf proberen..

Denken

Hoe werkt een accordeon? Waarom hoort de dwarsfluit bij de hout instrumenten? Hoelang is een buis van een trompet?Wat is notenschrift en hoe ziet dat eruit?

Beleven

Ervaren hoe je klanken krijgt uit een instrument. Beleven hoe je een toon maakt.

Zien

Goed kijken hoe je een accordeon vasthoud, kijken hoe je een viool vasthoud, ontdekken waarom een dwarsfluit dwars is, hoe maak je een beat op het slagwerk en waarom heeft een trompet maar 3 ventielen?

Horen

Luisteren naar de verschillende soorten instrumenten. De klank beleven als ze met z'n allen tegelijkertijd spelen. Welke vind jij de mooiste??