Acrobaat Kees heeft hoogtevrees

De vertellende piano

Acrobaat Kees is koorddanser. Hij valt tijdens een circusvoorstelling van grote hoogte naar beneden en krijgt hoogtevrees. Kees besluit weg te lopen van het circus en hij verdwaalt in het bos. Lukt het Acrobaat Kees om de weg terug te vinden en van zijn hoogtevrees af te komen?

Acrobaat Kees is een muzikale voorstelling van de vertellende piano. Het verhaal van Acrobaat Kees wordt in deze voorstelling als rode draad gebruikt om kinderen op speelse wijze in aanraking te laten komen met klassieke muziek. Tijdens de voorstelling gaan we samen met de kinderen zingen, dansen en bewegen om zo het verhaal en de klassieke muziek te beleven.

Wat de leerkracht moet weten voor het bezoek
De leerkracht vertelt van te voren dat de kinderen naar de voorstelling gaan van Acrobaat Kees. Het is een spannend verhaal maar het loopt allemaal goed af. De kinderen proeven tijdens de voorstelling van de lekkerste pap (rijstepap) van de hele wereld. Als er kinderen met allergieën zijn horen we dat graag. Achteraf is er lesmateriaal beschikbaar via de website: www.devertellendepiano.nl met o.a. de zelfgeschreven liedjes en geluidsfragmenten van de gespeelde muziek zodat de leerkracht dit later in de groep nog eens kan beluisteren en zingen. 

Doen

We gaan samen zingen, dansen en bewegen.

Denken

Na afloop is er lesmateriaal beschikbaar waarin voorbereidende taal en reken activiteiten aan bod komen. Zoals: groot/middel/klein, links/rechts. De kinderen leren luisteren naar klassieke muziek.

Beleven

De kinderen beleven tijdens de voorstelling klassieke muziek en kunnen na afloop de fragmenten nog een keer beluisteren en hun gevoelens onder woorden brengen.

Zien

Een live pianiste, een energieke vertelster, een mooi decor met een flitsende lichtshow.

Horen

Muziek is een manier om je te kunnen uiten, het maakt gevoelens los maar je moet er wel naar leren luisteren. Zo komt het stuk van Camille Saint-Saëns - Le coucou au fond des bois naar voren waarin we wijzen op de koekoek die af en toe te horen is.