× Vanaf nu kunt u voor het nieuwe rooster kijken op nieuw.schoolkade.nl.
Lees verder
Workshops Neushoorn/D'Drive

Workshops Neushoorn/D'Drive

In Neushoorn treden elke week popartiesten op. Zo hebben onder andere B-Brave, Kenny B en Elske de Wal al een optreden verzorgd. D'Drive is een school waar jonge mensen opgeleid worden om in de wereld van de popmuziek en cultuur te werken.

Theatrale inspiratie Circus Adje

Theatrale inspiratie Circus Adje

Eerstejaars studenten van de docent-theater opleiding van de NHL maken diverse korte voorstellingen en spelen deze op de school.

Lân Fan Taal

Lân Fan Taal

De kinderen zullen een leerzame en onderhoudende workshop/voorstelling bijwonen over het ‘Land van Taal’. Dit is een magisch land waarin alle talen van de wereld worden gesproken en waar iedereen welkom is. Maar omdat er zoveel talen zijn in het Land van Taal en het heel moeilijk is om alle talen te leren, spreken ze daar met hun lichaam.

Airplay

Airplay

Een modern theaterspektakel in circusstijl met vliegende paraplu’s, levensgrote ballonnen en reusachtige vliegers die over het publiek heen komen. Een wonderlijke voorstelling waar je ook om moet lachen tot het pijn doet.

Ik, Friesland en de wereld

Ik, Friesland en de wereld

In de tentoonstelling Ferhaal fan Fryslân zien leerlingen allerlei voorwerpen uit Friesland, van de prehistorie tot nu. De voorwerpen vertellen verhalen over bijzondere Friezen, wat Fries is en wat niet en hoe Friesland door mensen is gemaakt.

Op visite bij Prinses Marijke

Op visite bij Prinses Marijke

Prinses Marijke en tuinman Knoop nodigen jullie van harte uit om binnenkort bij hun op visite te komen in hun museumpaleis en prachtige tuin.

Ontmoetingen

Ontmoetingen

In het Fries Verzetsmuseum draait alles om zien, horen, denken, doen en beleven. In dit onderwijsprogramma ontmoeten leerlingen mensen die de oorlog in Fryslân echt hebben meegemaakt. Verhalen zijn aanleiding voor het doen van verder onderzoek.

Liwwadders

Liwwadders

Altijd al eens willen tijdreizen? Dit is je kans! Doe mee aan Liwwadders en ontmoet mensen uit de boeiende geschiedenis van de Friese hoofdstad.

Poëziefantasie

Poëziefantasie

Tresoar komt op school en neemt een koffer vol spannende materialen mee.

Filmbeleving PLUS op het Noordelijk Film Festival!

Filmbeleving PLUS op het Noordelijk Film Festival!

Wanneer de lichten doven, begint het avontuur. Beleef film zoals het hoort, op een gigantisch wit doek. Hoe zal de film zijn? Spannend, grappig, interessant of juist leerzaam? Ontdek de magie tijdens het Noordelijk Film Festival 2017 met de film Cloudboy!

Bij ons in het circus

Bij ons in het circus

Een medewerker van de bibliotheek introduceert de circusboeken in de klas.

Kijk eens wat je kan bij de Notenvloot!

Kijk eens wat je kan bij de Notenvloot!

Tijdens deze ochtend gaan de kinderen verschillende instrumenten uit proberen. Na een concertje gaan ze zelf ontdekken hoe je geluid uit een accordeon, trompet en dwarsfluit krijgt. En hoe doe je dat bij een viool en hoe speel je een beat op het slagwerk??

Circus Adje

Circus Adje

Hooggeëerd publiek! Kunstkade stelt u voor aan 'Circus Adje'. Dit circus trekt vanuit het thema 'Kijk eens wat ik kan' in het kader van LF2018 langs alle basisscholen van gemeente Leeuwarden. Circus Adje richt zich op de groepen vijf en zes. Zij maken onder professionele begeleiding een voorstelling voor de hele school!

NatuurKlanken

NatuurKlanken

Een regenmaker, foekepot en kazoo, alledrie muziekinstrumenten waarbij de geluiden zo uit de natuur lijken te komen. Dit jaar combineren Natuurmuseum Fryslân en CityProms natuur met klassieke muziek en worden in het museum de talenten van de dieren onder de loep genomen.

Een dag uit het knisperende leven van een zakje

Een dag uit het knisperende leven van een zakje

Dit is het ritselwoud. Het mobiele natuureducatiecentrum van de bonkige boswachter Frits Rits. Nu maken jullie kennis met al die wonderbaarlijke zaken die de natuur ons te bieden heeft. En als het goed is wordt Frits vandaag ook nog geassisteerd door zijn beeldschone zus Rita.

DNALWD2018

DNALWD2018

DNALWD2018 is het community-art project van Hein de Graaf en Joop Zwart, bedacht en uitgevoerd in het kader van Leeuwarden-Fryslân Culturele Hoofdstad van Europa 2018. DNALWD2018 geeft alle Leeuwarders een eigen podium waar zij hun verhaal kunnen vertellen. Iedereen wordt uitgenodigd om zijn verhaal in een eigen DNA-buisje te doen. Dat kan van alles zijn, als het maar iets persoonlijk is. Een haarlok, een gedichtje, een takje uit de Prinsentuin? bedenk het maar. Met al die buisjes wordt een kunstwerk gemaakt. Het kunstwerk staat in 2018 in de hal van het Leeuwarder Stadskantoor.

Odysseus - Unieke Zaken

Odysseus - Unieke Zaken

Jullie zijn te gast in Taverna Ithaka, het Griekse restaurant van echtpaar Petros en Maria Boltakis. Met alles wat er in de keuken voor handen is, brengen zij het avontuur ?Odysseus? tot leven; de deegroller wordt een zwaard, het vergiet een boot en ook de poppen van hun dochter krijgt een rol.